Ev dekorasyonunun en önemli kısımlarından biri aydınlatma olmalıdır şüphesiz ki . Aydınlatmayı abajurlar yoğunlaştırmak ve aynı zamanda görsellik açısından yeni çizgiler ve uyumlar sağlamak gerekir.

Klasik tarz seviyorsanız antika şeklinde oldukça dikkat çekici, modern tarz seviyorsanız metal gövdeli abajurlar seçerek hem evinizde tamamen farklı bir ortam yaratabilir hem de ışığın kalitesini arttırabilirsiniz. Üstelik bunu evinizin salonu, yatak odası veya oturma odası için dilediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz. Evin şuan ki halinden çok sıkıldınız ve bir farklılık istiyorsanız daha da önemlisi zahmetsiz, ustasız, çok iş çıkarmayacak bir dekorasyon seçeneği düşünüyorsanız abajurlar tam size göre bir seçenek.

Hem fazla vaktinizi almayacak hem de sizi çabucak sonuca götürecek. Salonda abajur ile dekorasyon düşünüyorsanız 3 farklı şekilde kullanabilirsiniz. Yan sehpalarda, bir konsol üzerinde veya dresuar yardımı ile kanepe arkasında. Abajurun renk seçiminde tereddütleriniz varsa Halı, perde, koltuk veya mobilyalarınızın renkleri arasında en çok öne çıkmasını istediğiniz tonları tercih edebilirsiniz. Eğer salonunuz klasik tarzda döşenmiş ise alacağınız abajur; antika, süslü gövdeli, ahşap görünümlü, eskitilmiş görünümlü veya süslü şapkalı bir abajur olabilir. Modern çizgilerle döşeli bir salonunuz varsa abajur; metal gövdeli, ilginç tasarımlı, parlak gövdeli olarak seçilebilir.

Abajur seçiminiz renkli şapkalı bir yapıda olsun istiyorsanız kırmızıyı düşünebilirsiniz. Şapkadaki kırmızının sıcacık rengi etrafa da yayılacak ve abajurun çevresine dekore edilmiş birkaç kitap, ufak bir biblo ortama daha sevimli bir hava katacaktır. Geniş bir antreye sahipseniz ve biraz hareket katmak istiyorsanız çok da fazla yer kaplamayacak büyüklükte aynalı bir konsol üzerine konulan abajur ve etrafına serpiştirilen vazo, çiçek, biblo tarzı malzemeler antrenin havasını değiştirmeye yeterlidir.